Förändrad ledningsstruktur på Downtown Advisors

maj 15, 2023 | Nyheter

Petter Lindfors, Founding Partner och ansvarig för Public Affairs-byråns stadsutvecklingserbjudande återtar vd-rollen på Downtown Advisors från och med 15 maj.
Patrik Forslund, avgående vd och även Founding Partner, har på egen begäran valt att lämna sin roll, både i den operativa verksamheten och som ägare i byrån, för ett toppjobb i näringslivet.

Patrik och jag startade Downtown Advisors i oktober 2020 och på dessa snart tre år har vi vuxit och etablerat oss i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Tillsammans har vi skapat en nischbyrå med en kundbas som befinner sig i hela Sverige och även internationellt. Patrik har varit en viktig del i byråns infrastrukturerbjudande men jag förstår och har respekt för att andra erbjudanden kan dyka upp. Det är ett kvitto på att vi på Downtown Advisors gör bra saker. Jag önskar Patrik varmt lycka till med nya jobbutmaningar och vill tacka för hans engagemang i att bygga upp en framgångsrik verksamhet, säger Petter Lindfors.

Downtown Advisors specialistområden är hållbar stadsutveckling, infrastruktur och mobilitet samt strategisk kommunikation och dessa kommer byrån fortsätta driva vidare. En ny regering, olika komplicerade konstellationer i kommuner och regioner samt ett tuffare ekonomiskt läge gör att politisk experthjälp är än mer relevant nu än tidigare.

Jag ser fram emot den fortsatta utvecklingen av Downtown Advisors. Våra medarbetare på byrån har en hög expertis av politik från nationell, regional och lokal nivå och inom flera branscher. Inom stadsutvecklingssektorn råder det generellt ett betydligt tuffare läge nu och Downtown Advisors kan bidra med hjälp i strategiska, politiska avvägningar. Inom infrastruktursektorn växlar vi nu upp och satsar mycket på sjöfart och den gröna omställningen. Det är kul att i dessa tider kunna utveckla vårt erbjudande och göra stor kundnytta, avslutar Petter Lindfors.

De tre delägarna i Downtown Advisors är nu:

Petter Lindfors, med mångårig erfarenhet som rådgivare och expert inom hållbar stadsutveckling till en rad kunder inom främst fastighetssektorn. Tidigare var Petter heltidspolitiker för Moderaterna i Stockholms stad där han som ordförande för Exploateringsnämnden var ytterst ansvarig för stadens mark- och exploateringsfrågor.

Christian Holm Barenfeld, sedan 2019 uppskattad politisk rådgivare till såväl svenska som inter-nationella kunder. Christian var riksdagsledamot för Moderaterna i tolv år (2006-2018) och har lång kommunpolitisk erfarenhet från Karlstad kommun samt ett stort nationellt och internationellt nätverk. I riksdagen tjänstgjorde han främst i Utrikesutskottet. Därutöver i OSSE:s och Natos parlamentariska församlingar.

Mikael Skoog, sedan 2015 politisk rådgivare med bas i Öresundsregionen och chef för Downtowns Helsingborgskonor. Dessförinnan verkade han 25 år inom kommunpolitiken för Socialdemokraterna i Helsingborg, bland annat som kommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen samt som regionpolitiker. Mikael har ett mycket brett nätverk i Öresundsregionen.

Downtown Advisors har i dag tolv rådgivare på de tre kontoren i Stockholm, Göteborg och Helsingborg med olika politisk bakgrund och erfarenheter.

Tre snabba om Moderaternas valanalys med Christian Holm Barenfeld!

Tre snabba om Moderaternas valanalys med Christian Holm Barenfeld!

Moderaterna vann regeringsmakten, men förlorade röster för tredje ­valet i rad. Det var vad Moderaternas eftervalsanalysgrupp konstaterade i sin rapport som presenterades i början av mars. Vår partner Christian Holm Barenfeld, som representerade Öppna Moderater i...

Valet 2022 – Hot eller möjlighet?

Valet 2022 – Hot eller möjlighet?

Med bara nio dagar kvar till valet har vi, tillsammans med Pangea Property Partners, uppdaterat vår analys av riksdagsvalet och konsekvenserna för svensk fastighetsmarknad. Den politiska miljön påverkar fastighetsmarknaden på många sätt och valet bedöms få störst...

Nytt Helsingborgskontor

Nytt Helsingborgskontor

Från och med idag hittar ni vårt Helsingborgskontor i nya lokaler på WTC, Bröderna Pihls gränd 2. Vi ser fram emot att få ta emot våra uppdragsgivare i dessa härliga lokaler, med Helsingborgs bästa utsikt. Varmt välkomna hit!

Invitation to webinar

Invitation to webinar

Register free of charge on this link Pangea Property Partners & Downtown Advisors invite you to a 45-minutes Webinar about the Swedish general election presenting an in-depth expert report on the impact on the Swedish real estate market. The Webinar features two...

Säljande seniorkonsult

Säljande seniorkonsult

Till vårt växande team i Stockholm söker vi nu en erfaren säljande seniorkonsult inom public affairs! På Downtown Advisors har vi vunnit många företags och organisationers förtroende och har en stadig tillväxt med nya spännande uppdragsgivare. Vi erbjuder en senior...

Nu söker vi en juniorkonsult som passar in i vårt team

Nu söker vi en juniorkonsult som passar in i vårt team

Om Downtown Advisors Downtown Advisors är en public affairs byrå specialiserad inom stadsutveckling, transport och mobilitet. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg och Helsingborg och stöttar både svenska och internationella företag och organisationer. Hos oss på...

Björn Sundin ansluter till ett växande Downtown Advisors

Björn Sundin ansluter till ett växande Downtown Advisors

Downtown Advisors expanderar och Björn Sundin, etablerad strategisk rådgivare med en lång bakgrund inom Socialdemokraterna, ansluter till byrån som senior rådgivare. Björn Sundin har sin bakgrund främst i Örebro kommun. Där ledde han som kommunalråd 2011–2017 arbetet...

Tre nya rådgivare till Downtown Advisors

Tre nya rådgivare till Downtown Advisors

Public Affairs-byrån Downtown Advisors växer. Det är nu klart att Sofia Jöngren, mångårig politisk rådgivare inom Centerpartiet och Anna Palm, tidigare moderat kommunstyrelseordförande i Höörs kommun, börjar som rådgivare på byrån. Downtown Advisors förstärks också av...

Regeringens infrastrukturproposition presenterad

Så påverkas ni av regeringens prioriteringar i infrastrukturpropositionen och så hamnar ni högt upp på den politiska agendan. Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer!