Teamet

Vårt team!

Petter Lindfors

VD & Founding Partner

petter.lindfors@downtownadvisors.se
+46 70 193 78 00

Petter är Downtowns stadsutvecklingsexpert och har verkat som rådgivare i komplexa stadsbyggnadsprojekt sedan 2010. Innan dess var Petter verksam som heltidspolitiker för Moderaterna i Stockholms stad, där han som ordförande för Exploateringsnämnden var ytterst ansvarig för mark- och exploateringsfrågorna i staden. I Stockholms stad arbetade han även med trafik och infrastruktur samt bygglovsfrågor. Utöver det har Petter en bakgrund som politisk tjänsteman i Solna och Järfälla samt som pressansvarig inom Region Stockholm.

Julia Setterberg

Partner & Head of communication

julia.setterberg@downtownadvisors.se
+46704746163

Julia har en magisterexamen i Global Governance från Göteborgs Universitet och har lång erfarenhet inom lobbying och kommunikation. Hon har tillbringat sin karriär i olika medlemsorganisationer. Hon har varit kommunikationschef för Vårdföretagarna och arbetat med politisk och intern kommunikation på Almega. Närmast kommer Julia från en tjänst som strategisk kommunikatör på Stockholms Handelskammare. Julia har en bakgrund som kommunpolitiker för Moderaterna i Linköping samt från Moderata Ungdomsförbundet i Östergötland.

Christian Holm Barenfeld

Partner

christian.holm@downtownadvisors.se
+46 70 621 08 21

Christian har jobbat inom Public Affairs under de senaste två åren. Han har främst ansvarat för internationell rådgivning och stadsutvecklingsfrågor på lokal nivå. Christian har en bakgrund som riksdagsledamot för Moderaterna mellan 2006-2018 och har sedan många år varit ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Karlstad kommun. I riksdagen tjänstgjorde han främst i utrikesutskottet, OSSE:s parlamentariska församling och Natos parlamentariska församling.

Nils Löwenspets

Partner

nils.lowenspets@downtownadvisors.se
+46 70 193 79 00

Nils är arkitekt MSA från Kungliga Tekniska Högskolan. Han har en lång bakgrund för Moderaterna i Stockholms stadshus där han arbetat som borgarrådssekreterare med stadsbyggnadsfrågor. Nils har många års erfarenhet som strategisk rådgivare inom Public Affairs åt en rad nöjda kunder med specialisering mot fastighet och stadsutveckling. Nils anslöt till Downtown Advisors som seniorkonsult redan vid starten 2020, men är sedan 2023 Partner på byrån.

Mikael Skoog

Kontorschef Öresund

mikael.skoog@downtownadvisors.se
+46 72 050 50 20

Mikael är ansvarig för Downtowns Öresundskontor i Helsingborg. Han har arbetat som Public Affairs-rådgivare de senaste fem åren och dessförinnan verkade han under mer än 25 år inom kommunpolitiken för Socialdemokraterna i Helsingborg. Mikael har ett mycket brett nätverk bland politiker i Skåne län – inte minst från sina roller som kommunalråd, ledamot av Öresundskommittén och ledamot i Kommunförbundet Skåne. Han har även varit fackligt aktiv inom Metall.

Jonas Nygren

Senior rådgivare

jonas.nygren@downtownadvisors.se
+46 70-957 37 67

Jonas Nygren är specialist på public affairs, ledarskap och organisationsutveckling. Han är idag vd för vår samarbetsbyrå The Swedish Thing. För många är Jonas även känd som tidigare socialdemokratisk ordförande i kommunstyrelsen i Sundbyberg, men han har också varit förbundschef på Hyresgästföreningen, utredare i Regeringskansliet, politisk rådgivare och projektledare inom Försvarsmakten.

Joakim Trovik Johansson

Senior rådgivare

joakim.trovik.johansson@downtownadvisors.se
+46 70-973 35 54

Joakim Trovik Johansson är specialist på kampanj, digital public affairs, digital strategi och organisationsutveckling. Han är utbildad beteendevetare. Joakim har tidigare grundat PR-byrån Great Beyond och techföretaget Toolbuilders, men han har också varit valledare och försteombudsman för Socialdemokraterna och kommunpolitiskt aktiv i Stockholm stad.

Viktor Nyberg

Senior rådgivare

viktor.nyberg@downtownadvisors.se
+46 76-168 59 93

Viktor Nyberg är specialist på public relations, digital public affairs och specialist inom press. Viktor var tidigare byråchef på Great Beyond, men han har också en politisk bakgrund. Viktor har arbetat som pressekreterare på Regeringskansliet och som kommunikationsombudsman för Socialdemokraterna.

Mats Svanberg

Senior rådgivare

mats.svanberg@downtownadvisors.se
+46 70 595 55 77

Mats har en gedigen bakgrund inom politiken. Han har verkat på olika positioner inom Moderaterna de senaste 25 åren. Till hans tidigare tjänster inom politiken hör oppositionsråd i Malmö stad, stabschef samt politisk sekreterare. Därutöver har han varit ledamot i kommunstyrelsen i Malmö, Malmös kommunala bostadsbolags styrelse och länsstyrelsens lekmannastyrelse. Mats har även varit ordförande för sydvästra sjukvårdsdistriktet inom Region Skåne. Tidigare var Mats seniorkonsult, vice VD och Skandinavienchef för Ehrenberg Kommunikation.

Anna Nörby Gennerud

Senior rådgivare

anna.gennerud@downtownadvisors.se
+46 76 536 33 03

Anna är kommunikationskonsult med flerårig erfarenhet från både organisationsvärlden och från PR-byrå. Anna har en bred kompetens inom frågor som rör PR, kommunikation och opinionsbildning. Närmast kommer hon från rollen som politisk sekreterare för Liberalerna i Botkyrka. Anna har har ett stort engagemang i frågor som rör samhällsutveckling, psykologi och psykisk hälsa, och har bland annat startat och är producent för en egen podcast. Anna har läst PR- och informationsprogrammet vid Mittuniversitetet och nu vidareutbildar hon sig till diplomerad samtalsterapeut (steg 1 med grunden inom psykosyntes).

Anna Palm

Senior rådgivare

anna.palm@downtownadvisors.se
+46 70 823 39 41

Anna har tre decenniers erfarenhet som kommunpolitiker inom byggnadsnämnd, teknisk nämnd, barn-och utbildningsnämnd, kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Hon var verksam i Danderyds kommun under 15 års tid och i Höörs kommun i 20 år, varav åtta som kommunalråd.

Anna är egen företagare och har ett stort nätverk inom både politik, offentlig sektor och näringsliv i hela Sverige, men företrädesvis i Skåne. Hon har varit ledamot av Kommunförbundet Skåne, Regionfullmäktige och rådgivare på NyföretagarCentrum Öresund.

Sebastian Hasselström

Juniorkonsult

sebastian.hasselstrom@downtownadvisors.se
+46 73 839 49 00

Sebastian arbetar deltid som juniorkonsult på Downtown Advisors vid sidan av studier på juristprogrammet vid Karlstads universitet. Han har även en filosofie kandidatexamen i historia. Sebastian har en bakgrund i Moderata ungdomsförbundet och Moderaterna. Han har erfarenhet bland annat från politiska uppdrag i Karlstads kommun och har varit ledamot i Överklagandenämnden för studiestöd.

Teodor Johansson

Juniorkonsult

teodor.johansson@downtownadvisors.se
+46 70 936 86 71

Teodor är juniorkonsult på deltid och studerar samtidigt Politices kandidatprogram vid Linköpings universitet. Teodor har bakgrund inom Moderata Ungdomsförbundet och Moderaterna. Teodor har även förtroendeuppdrag i både kommunfullmäktige och nämndsledamot i Ödeshögs kommun. Teodor har tidigare erfarenhet av research och rapportskrivande samt har tidigare erfarenhet från Svenskt Näringsliv.