Teamet

Vårt team!

Patrik Forslund

VD & Founding Partner

patrik.forslund@downtownadvisors.se
+46 73 344 97 23

Patrik har över tio års erfarenhet av att stötta svenska och internationella företag och branschorganisationer inom transport- och infrastrukturområdet och har också hjälpt flertalet företag att vinna stora offentliga upphandlingar. Patrik har en bakgrund som riksdagsledamot för Moderaterna 2006 – 2010 och har haft ledande positioner inom Moderata ungdomsförbundet. Bakom sig har Patrik studier i statsvetenskap, media och kommunikation samt organisation och ledarskap.

Petter Lindfors

Founding Partner

petter.lindfors@downtownadvisors.se
+46 70 193 78 00

Innan Downtown har Petter drivit Public Affairs-byråerna The Labyrinth och Hegeli. Han har varit verksam på högre politiska nivåer inom Moderaterna. I Stockholms stad arbetade han i tio år främst med stadsbyggnad och infrastruktur. Som ordförande för Exploateringsnämnden var han ytterst ansvarig för mark- och exploateringsfrågorna i staden. Utöver det har Petter bakgrund som politisk tjänsteman i Solna och Järfälla samt som pressansvarig inom Stockholms läns landsting.

Christian Holm Barenfeld

Partner

christian.holm@downtownadvisors.se
+46 70 621 08 21

Christian har jobbat inom Public Affairs under de senaste två åren. Han har främst ansvarat för internationell rådgivning och stadsutvecklingsfrågor på lokal nivå. Christian har en bakgrund som riksdagsledamot för Moderaterna mellan 2006-2018 och har sedan många år varit ledamot i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i Karlstad kommun. I riksdagen tjänstgjorde han främst i utrikesutskottet, OSSE:s parlamentariska församling och Natos parlamentariska församling.

Mikael Skoog

Kontorschef Öresund

mikael.skoog@downtownadvisors.se
+46 72 050 50 20

Mikael är ansvarig för Downtowns Öresundskontor i Helsingborg. Han har arbetat som Public Affairs-rådgivare de senaste fem åren och dessförinnan verkade han under mer än 25 år inom kommunpolitiken för Socialdemokraterna i Helsingborg. Mikael har ett mycket brett nätverk bland politiker i Skåne län – inte minst från sina roller som kommunalråd, ledamot av Öresundskommittén och ledamot i Kommunförbundet Skåne. Han har även varit fackligt aktiv inom Metall.

Nils Löwenspets

Seniorkonsult

nils.lowenspets@downtownadvisors.se
+46 70 193 79 00

Nils är Arkitekt MSA från Kungliga tekniska högskolan. Han har en bakgrund i Stockholms stadshus där han arbetat med stadsbyggnadsfrågor i sex år, senast som borgarrådssekreterare. Löwenspets har fem års erfarenhet som strategisk rådgivare inom Public Affairs med specialisering mot samhällsbyggnadssegmentet. Tidigare var han partner på Nordic Public Affairs.

Anna Nörby Gennerud

Senior rådgivare

anna.gennerud@downtownadvisors.se
+46 76 536 33 03

Anna är kommunikationskonsult med flerårig erfarenhet från både organisationsvärlden och från PR-byrå. Anna har en bred kompetens inom frågor som rör PR, kommunikation och opinionsbildning. Närmast kommer hon från rollen som politisk sekreterare för Liberalerna i Botkyrka. Anna har har ett stort engagemang i frågor som rör samhällsutveckling, psykologi och psykisk hälsa, och har bland annat startat och är producent för en egen podcast. Anna har läst PR- och informationsprogrammet vid Mittuniversitetet och nu vidareutbildar hon sig till diplomerad samtalsterapeut (steg 1 med grunden inom psykosyntes).

Sofia Jöngren

Seniorkonsult

sofia.jongren@downtownadvisors.se
+46 73 932 53 32

Sofia har lång politisk erfarenhet från olika samhällsnivåer. Närmast kommer hon från en tjänst som kanslichef för Centerpartiet i Region Stockholm där hon främst arbetat med frågor som rör regional planering, tillväxt, infrastruktur och länsplan. Innan dess jobbade hon åtta år som politisk sakkunnig åt jordbruks- och landsbygdsministern.

Sofia har suttit i styrelsen för både Stångåstaden AB, det kommunala bostadsbolaget i Linköping och för Stockholm Business Region. Hon har även arbetat på riksdagen och under perioder varit ledarskribent på Södermanlands Nyheter, Norrtelje tidning och Hudiksvalls tidning.

Hanna Rosén

Public Affairs Manager

hanna.rosen@downtownadvisors.se
+46 73 823 31 01

Hanna är konsult på vårt kontor i Göteborg. Hon kommer senast från en tjänst som biträdande kanslichef och kommunikatör för Miljöpartiet de gröna i Västra Götaland och har arbetat strategiskt med sociala medier och digital påverkan. Hanna har en lång politisk erfarenhet från Göteborg och andra delar av Västsverige, bland annat som vice ordförande i Fastighetsnämnden i Göteborg och som ledamot i Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige i Borås. Hon har också varit styrelseledamot för Bostadsbolaget i Göteborg. 

Erik Holm

Public Affairs Manager

Erik Holm arbetar som Public Affairs Manager på Stockholmskontoret. Han har flera års politisk erfarenhet både från regional och nationell nivå. Närmast kommer han från en roll som politisk sakkunnig åt tidigare socialministern Lena Hallengren. Han ansvarade bland annat för ministerns sociala medier som växte till ett av landets största politikerkonton. Tidigare har han arbetat som politisk sekreterare och presschef för den politiska ledningen i Region Östergötland under pandemin, och har därmed god kunskap och erfarenhet av kriskommunikation, vårdfrågor och regional utveckling. Erik har en kandidatexamen i ekonomi och marknadsföring.

Mats Svanberg

Senior rådgivare

mats.svanberg@downtownadvisors.se
+46 70 595 55 77

Mats har en gedigen bakgrund inom politiken. Han har verkat på olika positioner inom Moderaterna de senaste 25 åren. Till hans tidigare tjänster inom politiken hör oppositionsråd i Malmö stad, stabschef samt politisk sekreterare. Därutöver har han varit ledamot i kommunstyrelsen i Malmö, Malmös kommunala bostadsbolags styrelse och länsstyrelsens lekmannastyrelse. Mats har även varit ordförande för sydvästra sjukvårdsdistriktet inom Region Skåne. Tidigare var Mats seniorkonsult, vice VD och Skandinavienchef för Ehrenberg Kommunikation.

Björn Sundin

Senior rådgivare

bjorn.sundin@downtownadvisors.se
+46 70 555 41 51

Björn Sundin är strategisk rådgivare, författare och konsult med inriktning på byggande, stadsutveckling och hållbarhet. Han var kommunalråd (S) med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Örebro 2011–2017 och ledde då arbetet med att öka bostadsbyggandet och snabba på de kommunala processerna kring planering och byggande. Att ta Örebro från 160 färdigställda bostäder 2010, till över 2000 färdiga bostäder 2017 krävde ledarskap, tydlighet och rejält arbete. I sin bok ”Samhällsbygge pågår” ger han sin bild av Örebros resa. Under åren som kommunalråd utsågs Örebro till Årets Friluftskommun (fyra gånger), Årets stadskärna, Årets miljöbästa kommun samt Årets Arkitekturkommun.

Björn Sundin har haft ledande politiska uppdrag i närmare tjugo år och har tidigare i livet jobbat som bland annat journalist, pressansvarig på TCO och förbundssekreterare på Vårdförbundet. Björn har en högskoleexamen inom kommunikation från Örebro Universitet, och våren 2021 utkom hans bok ”När alla blev experter”.

Anna Palm

Senior rådgivare

anna.palm@downtownadvisors.se
+46 70 823 39 41

Anna har tre decenniers erfarenhet som kommunpolitiker inom byggnadsnämnd, teknisk nämnd, barn-och utbildningsnämnd, kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Hon var verksam i Danderyds kommun under 15 års tid och i Höörs kommun i 20 år, varav åtta som kommunalråd.

Anna är egen företagare och har ett stort nätverk inom både politik, offentlig sektor och näringsliv i hela Sverige, men företrädesvis i Skåne. Hon har varit ledamot av Kommunförbundet Skåne, Regionfullmäktige och rådgivare på NyföretagarCentrum Öresund.

Philippa Broom OBE

Senior rådgivare

philippa.broom@downtownadvisors.se

Philippa har ett mycket brett nätverk och många års erfarenhet av specialiserat arbete med internationella relationer och public affairs. Hon har ett omfattande tvärpolitiskt nätverk i Westminster, Storbritanniens olika regionala parlament, EU-medlemsstater och över hela världen. Philippa tjänstgjorde i 12 år som internationell direktör för Storbritanniens konservativa parti, Tories, och har tillhandahållit strategisk analys och rådgivning till premiärministern och förtroendevalda från hela Storbritannien. Under tiden som borgmästare för Spelthorne Borough Council var hon ordförande i Översikts- och granskningskommittén i sju år, hon har en djupgående förståelse för hur lokala myndigheter fungerar i Storbritannien. År 2018 tilldelades hon en OBE i Queen’s Honour List för offentlig och politisk tjänst.

Teodor Johansson

Juniorkonsult

teodor.johansson@downtownadvisors.se
+46 70 936 86 71

Teodor är juniorkonsult på deltid och studerar samtidigt Politices kandidatprogram vid Linköpings universitet. Teodor har bakgrund inom Moderata Ungdomsförbundet och Moderaterna. Teodor har även förtroendeuppdrag i både kommunfullmäktige och nämndsledamot i Ödeshögs kommun. Teodor har tidigare erfarenhet av research och rapportskrivande samt har tidigare erfarenhet från Svenskt Näringsliv.

Sebastian Hasselström

Juniorkonsult

sebastian.hasselstrom@downtownadvisors.se
+46 73 839 49 00

Sebastian arbetar deltid som juniorkonsult på Downtown Advisors vid sidan av studier på juristprogrammet vid Karlstads universitet. Han har även en filosofie kandidatexamen i historia. Sebastian har en bakgrund i Moderata ungdomsförbundet och Moderaterna. Han har erfarenhet bland annat från politiska uppdrag i Karlstads kommun och har varit ledamot i Överklagandenämnden för studiestöd.