Tre nya rådgivare till Downtown Advisors

jun 16, 2021 | Nyheter

Public Affairs-byrån Downtown Advisors växer. Det är nu klart att Sofia Jöngren, mångårig politisk rådgivare inom Centerpartiet och Anna Palm, tidigare moderat kommunstyrelseordförande i Höörs kommun, börjar som rådgivare på byrån. Downtown Advisors förstärks också av Jacob Elander, student i International Business and Trade på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

  • Vi är mycket glada över att kunna knyta Sofia, Anna och Jacob till oss. Med deras blandade erfarenheter och gedigna kunskaper från olika politiska nivåer stärker vi vårt team och Downtowns erbjudande till de aktörer som är verksamma inom hållbar stadsutveckling, infrastruktur och mobilitet, säger Petter Lindfors, vd och grundare Downtown Advisors.

Sofia Jöngren har en lång erfarenhet av att arbeta med politisk rådgivning. Närmast kommer hon från en tjänst som kanslichef på Centerpartiet i Region Stockholm. Där har hon framför allt jobbat med frågor som rör regional planering, tillväxt, infrastruktur och länsplan. Innan dess jobbade hon åtta år som politisk sakkunnig åt jordbruks- och landsbygdsministern. Sofia har också varit förtroendevald för Centerpartiet i Stockholm Business Regions styrelse och under perioder arbetat som ledarskribent på Södermanlands Nyheter, Norrtälje tidning och Hudiksvalls tidning.

  • Efter att under många år ha arbetat inom såväl riksdag, regering och region känns det otroligt roligt att nu få hjälpa entreprenörer och företag att förverkliga drömmar och projekt inom stadsutveckling och infrastruktur. Jag kan det politiska systemet utan och innan. Det känns spännande att få omsätta denna kunskap till konkret rådgivning, säger Sofia Jöngren.

Anna Palm har tre decenniers erfarenhet som moderat kommunpolitiker inom byggnadsnämnd, teknisk nämnd, barn-och utbildningsnämnd, kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Hon var verksam i Danderyds kommun under 15 års tid och i Höörs kommun i 20 år, varav åtta som kommunalråd och kommunstyrelseordförande. Anna är egen företagare och har ett stort nätverk inom både politik, offentlig sektor och näringsliv i hela Sverige, men företrädesvis i Skåne. Hon har varit ledamot av Kommunförbundet Skåne, Regionfullmäktige och rådgivare på NyföretagarCentrum Öresund.

  • Att få möjlighet att bidra med arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle tillsammans med kollegerna på Downtown är en verklig glädje. Vi bidrar alla med vår samlade erfarenhet, där samhällsutveckling står i fokus. Det ger styrka och trygghet för våra uppdragsgivare, säger Anna Palm.

Slutligen förstärks byrån också av Jacob Elander, som är juniorkonsult och kommer att arbeta deltid med research samtidigt som han studerar sin masterexamen i International Business and Trade på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Jacob har erfarenhet från Sydsvenska Handelskammaren, där han arbetade med opinionsbildning i infrastruktur- och kompetensförsörjningsfrågor. Sedan tidigare har Jacob en kandidatexamen i nationalekonomi och erfarenheter från en utbytestermin i Tokyo.

  • Det är en fantastisk möjlighet att få arbeta med spännande projekt på Downtown samtidigt som jag slutför mina studier. Jag ser fram emot att bidra med mina tidigare erfarenheter och mitt engagemang för näringslivets utveckling, säger Jacob Elander.

Anna Palm och Jacob Erlander har redan anslutit till Downtown Advisors. Sofia Jöngren börjar på byrån under augusti månad.

Tre snabba om Moderaternas valanalys med Christian Holm Barenfeld!

Tre snabba om Moderaternas valanalys med Christian Holm Barenfeld!

Moderaterna vann regeringsmakten, men förlorade röster för tredje ­valet i rad. Det var vad Moderaternas eftervalsanalysgrupp konstaterade i sin rapport som presenterades i början av mars. Vår partner Christian Holm Barenfeld, som representerade Öppna Moderater i...

Valet 2022 – Hot eller möjlighet?

Valet 2022 – Hot eller möjlighet?

Med bara nio dagar kvar till valet har vi, tillsammans med Pangea Property Partners, uppdaterat vår analys av riksdagsvalet och konsekvenserna för svensk fastighetsmarknad. Den politiska miljön påverkar fastighetsmarknaden på många sätt och valet bedöms få störst...

Nytt Helsingborgskontor

Nytt Helsingborgskontor

Från och med idag hittar ni vårt Helsingborgskontor i nya lokaler på WTC, Bröderna Pihls gränd 2. Vi ser fram emot att få ta emot våra uppdragsgivare i dessa härliga lokaler, med Helsingborgs bästa utsikt. Varmt välkomna hit!

Invitation to webinar

Invitation to webinar

Register free of charge on this link Pangea Property Partners & Downtown Advisors invite you to a 45-minutes Webinar about the Swedish general election presenting an in-depth expert report on the impact on the Swedish real estate market. The Webinar features two...

Säljande seniorkonsult

Säljande seniorkonsult

Till vårt växande team i Stockholm söker vi nu en erfaren säljande seniorkonsult inom public affairs! På Downtown Advisors har vi vunnit många företags och organisationers förtroende och har en stadig tillväxt med nya spännande uppdragsgivare. Vi erbjuder en senior...

Nu söker vi en juniorkonsult som passar in i vårt team

Nu söker vi en juniorkonsult som passar in i vårt team

Om Downtown Advisors Downtown Advisors är en public affairs byrå specialiserad inom stadsutveckling, transport och mobilitet. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg och Helsingborg och stöttar både svenska och internationella företag och organisationer. Hos oss på...

Björn Sundin ansluter till ett växande Downtown Advisors

Björn Sundin ansluter till ett växande Downtown Advisors

Downtown Advisors expanderar och Björn Sundin, etablerad strategisk rådgivare med en lång bakgrund inom Socialdemokraterna, ansluter till byrån som senior rådgivare. Björn Sundin har sin bakgrund främst i Örebro kommun. Där ledde han som kommunalråd 2011–2017 arbetet...